Rabu, 27 Januari 2010

minyak kelapa dara dengan madu

Gabungan minyak kelapa dara dan madu berkhasiat disebabkan kandungannya yang pelbagai. Antaranya adalah enzim diastase,invertase,katalase,peroksidase dan lipase yang menbantu proses pencernaan dan melancarkan metabolisme manakala asid amino juga untuk metabolisme. Mineral dalam bentuk garam-garamnya diperlukan oleh tubuh agar tetap segar. Kandungan vitamin B2 dan B6 pula berperanan untuk metabolisme proties dan mencegah penyakit kulit. Manakala vitamin B3 dan H berfungsi dalam metabolisme lemak dan protein serta menghambat penyakit kulit seperti eksim dan herpes. Madu juga mengandungi unsur hidrogen peroksida dan fitonutrisi yang bertindak sebagai bahan antibakteria untuk menyeimbangkan fungsi hati,berguna bagi yang sembelit,keracunan dan darah tinggi disamping mencegah bakteria penyebab sakit perut dan gangguan pencernaan. kandungan glukosanya pula berperanan mengembalikan cairan tubuh penderita diarrhoea. Manakala fruktosanya pula mempercepat proses oksidasi alkohol sementara protein meningkatkan seksual,meningkatkan daya tahan tubuh dan menurunkan suhu badan yang tinggi manakala zat antibakteria berfungsi untuk mencegak infeksi pada luka.
Cara Penggunaan:Dewasa 1 sudu teh pagi&petang selepas makan kanak2 1/2 sudu teh pagi&petang selepas makan.
HARGA RM40.00

Tiada ulasan:

Catat Ulasan